Ons team

 

We vinden het heel belangrijk om te laten zien wie ons team is achter ons mooie concept in Dordrecht. We werken met een zeer divers team aan enthousiaste medewerkers. Het team aan medewerkers bestaat uit mensen in dienstverband, dagbesteding, participatie of als stagiair  binnen de organisatie. Er zijn teams actief in de winkel, het restaurant, het atelier, de speelplek en ook achter de schermen zoals de keuken, de facilitaire dienst en online zoals de webshop en marketing. Onder de fotocollage kun je nader kennis maken met een aantal van onze teamleden en lees je hun verhaal. 

 


ABOUT

 

Mijn naam is Erik Verhoef, 25 jaar oud en woon in Dordrecht. Ik studeerde Art en Design op het MBO totdat ik sociale angsten kreeg. Het meegaan in een groep en houden van sociaal contacten vond ik enorm lastig. Ik stopte toen met mijn opleiding en bleef 2 tot 3 jaar thuis, omdat ik sociaal contact moeilijk vond. Na die periode heb ik me aangemeld bij de stichting Yulius. Deze stichting bracht mij in contact met Stichting Mee die mij matchte aan het bedrijf Bluebirds in the Backyard. Toen nog op de Voorstraat midden in het centrum startte ik bij Bluebirds met een dagdeel met schoonmaken. Na een aantal maanden bouwde ik dagdelen op en ontwikkelde ik mijzelf als caissière in de winkel waarbij ik klantcontact voorzichtig kon oefenen. Af en toe werkte ik ook als barista wat ik erg leuk vond. Na de verhuizing naar de Wijnstraat startte ik volledig als barista en kreeg een baristatraining van Giraffe samen met teamgenoten en ontwikkelde ik door mijn enthousiasme tot een getrainde barista. Dit is de functie die mij het beste past. Ik ben inmiddels 2 dagen per week bij Bluebirds. Tot heden doe ik dit met veel plezier, omdat ik het fijn vind om bezig te zijn en een steentje bij te dragen in de maatschappij.


Mijn naam is Xiao Min, ik ben 22 jaar oud en woon in Dordrecht. Een paar jaar geleden heb ik een opleiding gedaan tot gastvrouw. Ik had een bijbaantje bij een Chinees restaurant en vond dit erg leuk om te doen. Na een break van een jaar door persoonlijke omstandigheden ben ik bij Bluebirds terecht gekomen. Bij Bluebirds kun je mij vinden in het restaurant als gastvrouw maar ook in het atelier. Ik vind werken bij Bluebirds heel fijn want het voelt voor mij vertrouwd, er is minder werkdruk en ik kan op mijn eigen tempo werken. Ik ben 3 dagen in de week bij Bluebirds, van woensdag tot en met vrijdag. In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om te hockeyen en volg ik dansles. Als ik mezelf moet omschrijven in 3 woorden, zou ik me omschrijven als betrouwbaar, trouw en vriendelijk. Als de maatregelen wat soepeler worden rondom Corona wil ik graag ook voorlezen aan kinderen in de speelplek en weer mensen kunnen bedienen in het restaurant.

 

 

Hoi, ik ben Berber. 25 jaar oud en ik ben geboren en getogen in Dordrecht. Een jaar geleden startte ik bij Bluebirds in het atelier. In de zomervakantie startte ik als medewerkster in de winkel. Klantcontact en cadeautjes mooi inpakken vind ik leuk. Vanwege de lockdown toen de winkel dicht moest gaan hielp ik met fotografie van de producten die allemaal in de webshop kwamen. Ook ben ik regelmatig model voor photoshoots binnen Bluebirds. Ik ben twee dagen te vinden bij Bluebirds en inmiddels zelfs als barista! Ik wil me graag breed ontwikkelen zodat ik op alle fronten iets kan leren. Naast Bluebirds ben ik keramiste geworden en over een paar maanden kun je mijn collectie bewonderen bij Bluebirds. Binnen Bluebirds ervaar ik een warme plek want er is begrip voor ieder zijn of haar uitdagingen.