Unieke plek ​
Bluebirds is een totaalbeleving en is in verhuizing naar de Voorstraat 228 naast onze bestaande winkel aan de Voorstraat 230.
Medio Augustus/ September openen we onze nieuwe deuren in een prachtig pand!
Je komt hier om ontspannen te eten en te drinken, te winkelen, kinderen te laten spelen, te vergaderen, feest te vieren,. In de zomer geniet je op ons terras aan de Voorstraat en Nieuwstraat die we groen zullen inrichten heerlijk in de Bluebirds vibes. 
Dit mooie totaalconcept runnen we met een prachtig team aan mensen vanuit onze werkervaringsplaats en dagbesteding. Maak kennis met ons mooie team hier.
 
 
Werkervaringsplaats en Missie
Bluebirds biedt een warm nest aan een groot team van vrijwilligers en studenten die werkervaring opdoen of een dagbesteding hebben op diverse vlakken; in onze lunchroom en keuken, de winkel en atelier, de facilitaire klussen, de webshop en administratie en alles daar tussen in. 
Er is ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling en in teamverband versterken we elkaar. Binnen Bluebirds is er genoeg ruimte voor het leggen van sociale contacten en het ontwikkelen en behouden van vaardigheden. Mensen vanuit de VG en GGZ zijn welkom - denk bijvoorbeeld aan mensen die chronisch ziek zijn of een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, denk aan mensen die in een sociaal isolement zijn gekomen of mensen met een burn-out. Denk aan eenzame mensen of mensen die willen bijtanken in een fijne omgeving. We zijn een erkend leerwerkbedrijf en dagbestedingsplek en we werken samen met onder andere met Gemiva, Stichting MEE en scholen zoals HMC Rotterdam, Wellant College, Grafisch Lyceum en DaVinci College. 


Duurzaam en circulair
We willen zo duurzaam mogelijk ondernemen en daarom werken we samen met veel lokale ondernemers. Ook hergebruiken we zoveel mogelijk en daar maken we unieke creaties van in ons atelier van. We willen lief zijn voor de wereld waar we in leven, de mensen en de natuur om ons heen.​ 

Over de start van Bluebirds
Na een muzikale carrière startte Claire in 2014 Bluebirds in the Backyard. Lifestyle markets, fotografie, styling en een webshop met de liefde voor vintage en muziek in de hoofdrol. In januari 2016 werd een enorme winkel en lunchroom geopend in Dordrecht op de Voorstraat. Na 3,5 jaar vloog Bluebirds verder uit naar het prachtige monumentale pand op de Wijnstraat in Dordrecht. In 2024 vliegt Bluebirds naar de Voorstraat op nummer 228 en 230! 


Over de eigenaresse
Claire woont met zoon Matthew en dochter Willow in een oud dijkhuis in Dordrecht. Het huisje waar zij wonen is gebouwd in 1900 en is helemaal in de Bluebirds stijl ingericht met vintage en nieuwe schatten. Haar interieur is wereldwijd gepubliceerd in interieur magazines en was jaren geleden de start voor Bluebirds. Het ontstaan van de winkel, horeca en atelier is in jaren met liefde opgebouwd met een prachtig team aan medewerkers en vrijwilligers.


Over onze naam
Veel mensen zijn benieuwd naar de naam Bluebirds in the Backyard. Jaren geleden was Claire in California en New York City. In California hoorde zij een album van Ray LaMontagne waarbij 'in the backyard' werd gezongen, ze besloot later iets te willen doen met deze drie woorden omdat het staat voor 'buiten zijn, vrij zijn en warme zomerdagen'.  In New York City zag ze tussen de grijze muren en hoge gebouwen ineens bluebirds vliegen. Ze was aangenaam verrast dat deze felgekleurde blauwe vogels zoveel kleur en een gevoel van blijdschap brachten in de grijze neighbourhood. Bluebirds staat tevens bekend als de 'bird of happiness' en je vind ze veel terug in authentieke gedichten of liedjes zoals 'over the rainbow' en 'three little birds'. Bluebirds in the Backyard staat voor vrijheid, harmonie en blijdschap waarbij iedereen welkom is. Bluebirds wilt daarbij uniek zijn in haar concept, styling, collectie en beleving.

 

Fotografie deze website

De foto's op de website zijn van verschillende fotografen. De foto's kunnen niet zonder toestemming van ons worden gebruikt voor andere doelen.