Over de start van Bluebirds

In 2014 startte Claire na een muzikale carrière in 2014 Bluebirds in the Backyard.  In een gecrowdfunde oldtimerbus werd vintage verkocht op Lifestyle Markets waarbij ze muziek ten gehore bracht in Dordrecht, Rotterdam en Amsterdam.

 

 

Bluebirds vloog mee met een aantal Pop Up Shops in vanaf 2014 Dordrecht en kocht vintage op al jaren eerder in Nederland, Belgie en Frankrijk. Haar styling en interieur werd gepubliceerd in interieur- en lifestylemagazines over de hele wereld en in eigen land. 

 

Op 9 januari 2016 werd een enorme winkel en lunchroom op 600m2 geopend in Dordrecht in januari 2016 midden op de Voorstraat waarbij Bluebirds 3,5 jaar kon groeien als onderneming met werk-ervaringsplekken en steeds meer items werden toegevoegd aan het assortiment naast vintage zoals duurzame items en woonaccessoires.

 

 

Juli 2019 vloog Bluebirds uit naar het prachtige monumentale pand op de Wijnstraat in Dordrecht en groeide het door als restaurant met zalen voor bruiloften, een stadstuin, speelplek en diverse winkelkamers, maar ook een eigen atelier en photoshoot locatie. 

 

Voordat Bluebirds een echte onderneming werd was Bluebirds al bekend in nationale en internationale interieur magazines. De stijl en feel zie je vandaag de dag nog steeds terug als je bij Bluebirds binnen loopt; aardetinten gecombineerd met pastellen en het gebruik van vintage en duurzame items.