Hoe het begon

Over de start van Bluebirds

 

In 2014 startte Claire na een muzikale carrière in 2014 Bluebirds in the Backyard.  In een gecrowdfunde oldtimerbus werd vintage verkocht op Lifestyle Markets waarbij ze muziek ten gehore bracht in Dordrecht, Rotterdam en Amsterdam.

 

 

Bluebirds vloog mee met een aantal Pop Up Shops in vanaf 2014 Dordrecht en kocht vintage op al jaren eerder in Nederland, Belgie en Frankrijk. Haar styling en interieur werd gepubliceerd in interieur- en lifestylemagazines over de hele wereld en in eigen land. 

 

Op 9 januari 2016 werd een enorme winkel en lunchroom op 600m2 geopend in Dordrecht in januari 2016 midden op de Voorstraat waarbij Bluebirds 3,5 jaar kon groeien als onderneming met werkervaringsplekken voor diverse doelgroepen en steeds meer items werden toegevoegd aan het assortiment naast vintage zoals duurzame items en woonaccessoires.

 

 

Juli 2019 vloog Bluebirds verder uit naar het prachtige monumentale pand op de Wijnstraat in Dordrecht en groeide het door als restaurant met zalen voor bruiloften, een stadstuin, speelplek en diverse winkelkamers, maar ook een eigen atelier en photoshootlocatie. 

 

Maart 2020 gaf flinke uitdagingen vanwege het Covid-19 virus waarbij we behoorlijk wat klappen hebben gehad met een sluiting, verlies van events en bruiloften, geen gasten en zelfs de sluiting van de winkel, maar we geven niet op!